Junior ingenjör till Satcube

​​JUNIOR INGENJÖR SOM VILL JOBBA MED INNOVATIVA KOMMUNIKATIONSLÖSNINGAR FÖR GLOBALT BRUK

Är du nyutexaminerad inom teknikområdet och gillar produkter för mobil kommunikation och har lätt för att sätta dig in i teknisk avancerad utrustning? Vill du jobba på ett innovativt start-up bolag med resor och kundkontakter över hela världen? Sök då jobbet hos Satcube AB utvecklingsteam med inriktning mot tekniskt säljstöd och kvalificerad teknisk support.​

OM TJÄNSTEN
Satcube AB söker en Junior ingenjör till bolaget utvecklingsteam för att testa och förädla användargränssnitt utvecklade för innovativa satellitterminaler. Arbetet innefattar teknisk support och tekniskt säljstöd inom satellit- och datakommunikation samt kundkontakter och resor runt om i världen. Tjänsten innebär ett nära samarbete med bolagets säljorganisation för att stötta i tekniska frågor och produktdemonstrationer mot internationella kunder. Kommunikationen kommer i största del att bedrivas på engelska.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll kommer du att arbeta med produktutveckling, test, verifiering och support i en arbetsgrupp om 10 personer med olika funktioner. Du lär känna produkten genom tester i simuleringsmiljö men även verkliga körningar över satellit vilket senare applicera i olika kundcase. Du kommer under tiden vidareutveckla verktyg för att bedriva en effektiv teknisk support, kundtraining och tekniskt säljstöd.

VI SÖKER DIG SOM

o Har en examen från en teknisk eftergymnasial utbildning inom Elektro, Data, IT
o Har ett stort intresse för kommunikationsteknik och dess applikationer
o Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har generella satellit- eller datakommunikations kunskaper. Har du sedan tidigare stött på ärendehantering, helpdesk och supporthantering är detta en fördel men inget krav.

Som Teknisk support / Tekniskt säljstöd kommer du ha en nyckelroll och få möjlighet att bidra till hela verksamheten. Detta ställer krav på att du som person är lyhörd samtidigt som du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Som person sprider du härlig energi omkring dig och du har ett relationsskapande förhållningssätt. Då arbetet ibland är komplext och omfattande ställer det även krav på att du är strukturerad och ordningsam. Det är viktigt att du är kreativ då viss del av arbetet innebär en del detektivarbete.

ÖVRIG INFORMATION

o Start: juni 2017
o Omfattning: Heltid
o Placering: Göteborg + utlandsresor

KONTAKT

Jakob Kallmér
Mail: jakob.kallmer@satcube.com
Mob: +46 31 70 10 500